Eelke

‘Eelke’ is Eelke Ankersmit. Zanger, songwriter en muzikant. Hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is sindsdien bezig met het schrijven en uitbrengen van muziek. Dit leverde hem onder andere airplay en liveoptredens op bij 3FM, Radio 2, Kink FM en Radio 1, en een uitverkochte EP-releaseshow in Cinetol Amsterdam in maart 2019.

De muziek van Eelke laat zich niet makkelijk categoriseren. Van de gevoelige americana die hij met The Rag Trade liet horen op hun self-titled album (2014, Cane Goose Records), via de melancholische singer-songwriter sound van zijn EP ‘Old Friend’ (2015, TCBYML) naar een alternatieve rock sound welke terug horen is op de singles ‘Secondhand Smoke’ en ‘Okay’ uit 2017, ‘Get There’ en Midas In Reverse’ uit 2018 en de EP’s ‘Something In The Night’ (2019, LAB Music) en ‘Mirror’ (2021, LAB Music).

Voor zijn nieuwe EP ‘Tomorrow Same Time’ (feb 2022) werkte Eelke samen met oud-bandgenoot, vriend en veelgevraagd drummer Mischa Porte. Samen maakten zij een selectie uit de stapel ruwe demo’s die Eelke had verzameld. Vervolgens bepaalden ze het plan van aanpak voor de opname van ieder nummer afzonderlijk. Het resultaat is een gevarieerde EP; vier liedjes die ieder in hun eigen ruimte lijken te bestaan. Het uitgangspunt is veelal akoestisch, maar verwacht ook de nodige wendingen.

Eelke Press 2 (By Koen Kuik)